Udviklere samlet til kulturarvshackathon ved #hack4dk

Hvad sker der når man slipper tøjlerne og lader udviklere gå i kødet på danske kulturarvs institutionernes åbne webservices? Det var der ingen der vidste før Nationalmuseet, Det Kongelige Bibliotek og Kulturstyrelsen slog kræfterne sammen og arrangerede det første og bedste kulturarvs hackathon – nogensinde.

Vi startede fredag morgen med 8 lynhurtige og inspirerende ignite talks – et hæsblæsende format, hvor taleren gives 5 minutter, til at præsentere 20 slides der hver vises i 15 sekunder. Alle oplæg havde en forbindelse til åbne data eller open source udvikling.

Fredag kl. 13 blev arrangementet for alvor sparket i gang, da vi blev samlet i Den Sorte Diamant. Super god stemning og der blev snakket på tværs af både institutioner og fagområde. Rigtig inspirerende og thumbs up til arrangørerne for planlægningen, god mad og fine faciliteter – det eneste minus jeg kan komme i tanke om var den forholdsvis lange vej til toiletterne. Netop dette kan være et problem når man som udvikler sidder og laver noget så interessant at det var svært at slippe tastaturet.

Resultatet blev intet mindre end 10 unikke hacks og vinderne af årets hackathon var Maksim Sorokin and Kostas Rutkauskas, der havde bygget en native Android app som udpegede fredede og bevaringsværdige bygninger ved brug af augmented reality og Kulturstyrelsens dataset.

En ting er sikkert – jeg kommer igen næste år, så må vi håbe at de også afholder det igen.

  • Hvis du er udvikler, kommer du næste år og hvad vil du lave?
  • Hvis du ikke er udvikler: Hvad ville du lave – hvis du selv kunne programmere?
  • Hvis du var med til #hack4dk: Hvad var din oplevelse af arrangementet?

Skriv gerne dit svar i en kommentar og se flere billeder fra arrangementet på Jacob Wangs flickr-set.

Læs også indlægget om “Staten forærer CVR- og matrikelnumre væk i datafest” måske får vi endnu flere dataset vi kan hacke med næste år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.