Sådan drejer du helt naturligt jule-snakken hen på algoritmer

Du sidder muligvis i familiens trygge omgivelser og trykker febrilsk på knappen der opdaterer din RSS-læser eller din inbox, i håbet om at finde noget der kan forbinde julen med din tankeflugt om algoritmer, data strukturer og andet godt fra din travle hverdag.

Her er et simpelt site lavet af Gerth Stølting Brodal, Associate Professor ved Aarhus Universitet der kan give dig et afbræk fra den travle juletid: https://cs.au.dk/~gerth/julehjerter/index.php?text_front=v2&text_back= Det giver mulighed for at generere de skabeloner som man skal klippe efter, for at få netop det julehjerte som har den valgte tekst på for- eller bagsiden.

Mit indlæg er selvfølgelig stærkt inspireret af Torben Mogensen’s indlæg ved juletid sidste år: http://www.version2.dk/blog/las-os-flette-33086 og linket blev oprindeligt posted af Anne-Sofie Nielsen. Til de mere hardcore har Torben Mogensen opdateret sin guide til foldning af julehjerter med motiver: http://www.diku.dk/~torbenm/julehjerter1.pdf som også kan anbefales hvis man har lyst til at gå lidt dybere i teknikkerne.

Når du så har flettet algoritme-julehjerter, mon det så ikke er tid til at lægge din tablet eller laptop til side og være til stede? 🙂

God jul til jer allesammen, og tak for et interessant først år på studie bloggen …

Leave a Reply

Your email address will not be published.